Academia UTA a obținut două victorii în Liga Elitelor, echipa U15 speră la semifinale

by Sorin Haut

Academia UTA a avut în weekend un bilanț de două victorii și un eșec, acesta din urmă punând capăt oricăror speranțe ale „roș-albilor” de la U16 într-o prezență în semifinale.

Liga Elitelor U16 (play-off): Academia UTA – Universitatea Cluj 0-3

Echipa lui Sandu Gaica, Radu Mărginean și Adi Ungur a acuzat eliminarea nemeritată din Cupa României în fața Rapidului  și a cedat clar, (0-3) pe teren propriu, în fața Universității Cluj, echipă de pe locul 2, de care o despărțea doar 6 puncte înainte de acest meci. Cutean – Glevan, Ancateu, Ene, Berar, Hodoșan, Bărbat, Tolcea, Corchiș, Țăroi, Iancu a fost „11” – le juniorilor arpdeni, de pe bancă mai venind: Cismaș, Burcă, Cârlan, Păduraru și Mercea. UTA U16 se află pe locul 4 și etapa viitoare primește vizita Politehncii Timișoara, ocupanta ultimului loc din seria a 3-a a play-offului Ligii Elitelor U16.

Liga Elitelor U15 (play-off): Academia UTA – Universitatea Cluj 3-2

UTA avea doar șansa victoriei în fața lui Univ. Cluj, dacă mai dorea să spere la o prezență în semifinale. Iar aceasta a venit cu ceva emoții, 3-2! Toate golurile au purtat semnătura lui Orodan și utiștii îi țin pe clujeni la cinci puncte distanță. Dinu Donca și Alex Nistor au ales să înceapă meciul cu Șuli – Drăgușin, Sherzad, Sabău, Margan, Antochi, Pelău, Picioruș, Tomoioagă, Barbu, Orodan. Pe parcurs, cei doi antrenori au mai apelat și la serviciile lui Burtă, Spătariu, Gherman și Ile. Etapa viitoare, UTA joacă tot acasă în compania celor de la SCJ Știința U Craiova.

Liga Elitelor U14: Academia UTA – LPS Satu Mare  12-1

Formația pregătită de Mircea Aslău a reluat jocurile oficiale din Liga Elitelor U14 cu cea mai clară victorie din acest sezon. Arădenii i-au avut ca adversari pe cei de la LPS Satu Mare, pe care i-au învins cu 12-1 (4-1 la pauză). Rareș Aslău a fost în formă maximă, a reușit un hattrick și cinci pase de gol. Celelalte goluri au fost reușite de Buțiu 2, Oraș, Popov, Toma, Pantea, Cean, Sandu și Istrate. Primul 11 a fost alcătuit din Pasquale – Istrate, Oraș, Pârtan, Popov, Vîrciu, Buțiu, Aslău, Benea, Cătană, Bandrabur. Au mai jucat Molnar, Pantea, Cean, Toma, Terpea și Sandu. Etapa viitoare, UTA U14 se deplasează la Satu Mare, pentru disputa cu Academia Partium. Arădenii sunt pe locul 8 în seria a 5-a, cu 18 puncte strânse.

Facebook Comments