Academia UTA a calificat mai departe trei echipe de juniori, în Cupa României

by Sorin Haut

Echipele Academiei UTA au intrat din nou pe teren în Cupa României. De această dată, „roș-albii” au pus punct fazei grupelor, iar bilanțul este unul foarte bun, trei echipe calificate în faza următoare, doar formația sub 18 ani părăsind cursa.

Cupa de Tineret: LPS Bihorul – UTA 1-4

Echipa de tineret a Academiei UTA pierduse orice șansă de calificare încă de săptămâna trecută, după eșecul cu 5-3, de acasă cu Poli Timișoara, dar și-a făcut treaba până la final în grupa B-Vest. S-a impus cu 4-1 la Oradea, cu LPS Bihorul, după reușitele semnate Hodoșan, Hara, Purdescu și Kyrychenko. Marius Ciubăncan și Sorin Botiș au abordat partida cu: Neag – Joldea, Purdescu, Hara, Maghiar, Hodoșan, Vâlcu, Curtuiuș, Kyrychenko, Băloi, David, pe parcurs mai intrând pe teren: Cutean, Bărbat, Ancateu, Țăroi și Baba.

Cupa Elitelor U17: LPS Bihorul – UTA 0-3

Pentru a fi sigură de calificare, echipa pregătită de Mihai Petcuț și Costel Bogoșel avea nevoie de victorie la Oradea, cu LPS Bihorul și a obținut-o fără probleme. Contând și pe Raul Stanciu, arădenii s-au impus cu 3-0, după ce la pauză conduceau cu 1-0. Ilie, cu o „dublă” și Indreica au fost marcatorii „roș-albilor”, care au început meciul cu: L.Roșu – Felea, Indreica, Groza, Nițu, M. Rusu, Șiclovan, Ilie, Dragoș, Calotă, Stanciu. Pe parcurs, au intrat Marinescu, Ștef, Centye, Huc și Crainic. UTA U 17 a terminat grupa pe locul secund, la un punct în spatele celor de la Universitatea Craiova și merg în faza semifinală a competiției.

Cupa Elitelor U16: UTA – Universitatea Cluj 8-0

Formația U16 „roș-albă” e cea mai în formă în startul anului și după un 6-0 la Cluj, cu CFR-ul, a venit o altă victorie la scor, 8-0 cu cealaltă formație de pe Someș, Universitatea, a doua clasată în grupă! De această dată, partida s-a jucat pe „Motorul”, iar pentru echipa pregătită de Sandu Gaica, Radu Mărginean și Adi Ungur au marcat Baba 3, Leca, Ene, Țăroi, Corchiș și Tolcea. Cutean – Berar, Ancateu, Ene, Glevan, Bărbat, Corchiș, Țăroi, Leca, Baba, Iancu a fost primul „11” al UTA-ei U16, după care au mai intrat pe gazon: Tolcea, Hodoșan, Sherzad, Burcă și Mărgan. „Roș-albii” și-au câștigat grupa cu cinci victorii din tot atâtea meciuri și golaveraj 32-1.

Cupa Elitelor U15: UTA – Universitatea Cluj 3-5

Câștigătoare matematică a grupei încă din penultima etapă, UTA U15 a abordat meciul cu Universitatea Cluj cu linia a doua și a cedat la finalul celor 90 de minute cu scorul de 3-5. Golurile formației pregătite de Dinu Donca și Alex Nistor au fost reușite de Picioruș, Pelău și Barbu. Primul 11 a fost format din Suli – Cioară, Gherman, Tănăsie, Nădăban, Burta, Antochi, Barbu, Picioruș, Sandu, Stoian. Au mai jucat A. Remetea, V. Remetea, Pelău, Pârvu și Baeșu. UTA și Univ.Cluj merg braț la braț în faza semifinală.

Facebook Comments