ABUZURILE CONTINUA: PRIMARIA ARAD REFUZA SA OFERE INFORMATII ARADENILOR DESPRE LICITATIA PENTRU TRAMVAIE

by Cosmin Mihuta

Reprezentanţii Primăriei municipiului Arad refuză, din nou, să ofere arădenilor informaţii despre o afacere de 8,7 milioane de euro pe care o vom plăti ani de zile de acum încolo. Licitaţia pentru cele şase tramvaie ce urmează a fi achiziţionate din banii împrumutaţi de la BERD este ţinută în continuare la secret de cei de la Primăria Arad, care refuză, încălcând legea, să ne răspundă la întrebările adresate de mai bine de o săptămână.

Deşi au trecut nu mai puţin de OPT luni de zile de când s-au deschis primele oferte pentru tramvaie şi încă o lună de când s-au deschis ofertele finale, nici până în acest moment cei de la Primăria Arad nu au avut curajul să ne anunţe public de faptul că licitaţia este câştigată, aşa cum a promis Gheorghe Falcă, de cei de la Astra Vagoane Călători Arad. Atât e de mare frica în Primăria Arad, încât funcţionarii publici nu pot să ne spună nci măcar ce paşi vor urma în această afacere, adică data la care va fi anunţat câştigătorul (firma tovarăşului Valer Blidar), când se pot face contestaţiile, când se va semna contractul şi alte câteva lucruri simple.

Probabil la ordinul lui Gheorghe Falcă, fiindcă e greu de crezut că vreun funcţionar îşi permite să nu răspundă unei solicitări pe legea accesului la informaţii, cei din Primăria Arad au interdicţie să comunice pe acest subiect. Tot ce se speră  este găsirea unui moment de linişte în care să poată fi desemnat, pe ascuns, câştigătorul (ca şi în cazul licitaţiei pentru iluminatul public) despre care afirmăm, încă o dată, că va fi Astra Vagoane Călători, fiindcă nu se poate ca Gheorghe Falcă să nu se ţină de promisiune.

Dacă nouă şi arădenilor care vor plăti până la adânci bătrâneţi creditul de 8,7 milioane de euro nu vor să ne răspundă, poate cei din Primăria Arad vor răspunde instituţiilor abilitate, mai ales după ce câştigătorul va fi desemnat cel pe care presa îl anunţă de aproape un an de zile. Adică Astra Vagoane Călători. Probabil atunci vor realiza funcţionarii că au comis un mare abuz şi că sunt singuri în faţa organelor de anchetă, aşa cum sunt şi cei implicaţi în cazul Meţianu şi de care primarul Falcă s-a lepădat, de curând, printr-un comunicat de presă.

Facebook Comments