A vrut să treacă prin PTF Nădlac II, ascunsă într-un portbagaj

by Cristian Dobre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunsă în portbagajul unui autoturism, o femeie din Siria care încerca să iasă ilegal din ţară.

În data de 03.09.2020, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul sirian H.M., în vârstă de 50 ani, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, descoperind astfel, ascunsă în portbagajul autoturismului, o persoană de sex feminin.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că femeia în cauză este cetățean din Siria, are 19 de ani şi este solicitant de azil în ţara noastră. Aceasta a declarat că intenţiona să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer, iar în continuare se desfăşoară activităţi specifice în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.

 

Facebook Comments