A şaptea semifinală de Cupa României, în ultimii zece ani

by Sorin Haut
Please follow and like us:

FCC Baschet Arad a câştigat clar, aseară, meciul din returul sferturilor Cupei României cu Olimpia CSU Braşov, scor 78-60 şi s-a calificat în penultimul act al competiţiei. Este a şaptea semifinală pe care o vor juca “galben-albastrele” în decursul ultimilor 10 ani. Americanca Adrienne Webb a avut din nou o prestaţie remarcabilă şi un procentaj al aruncărilor aproape perfect, contabilizând 25 de puncte, 6 recuperări şi 4 assisturi. Concluziile, după o nouă victorie, a noua la rând în toate competiţiile, le trage ciprioata Veatriki Akathiotou:

“Începem să jucăm tot mai bine. A revenit din nou lângă noi Hadzovic, plus transferul lui Robinson, şi încet, încet, o să fie şi mai bine. O să luăm în serios fiecare meci, aşa cum am făcut-o până acum şi s-a văzut asta. Avem o echipă foarte bună atât în teren, cât şi în afară. Ne ajutăm mult între noi şi asta e foarte important. Suntem pregătite pentru duelul cu Satu Mare, mergem acolo cu capul sus, am încredere în echipa mea”.

144-120 a fost scorul la general la capătul dublei dintre FCC Baschet Arad şi Olimpia Braşov. Sepsi Sf. Gheorghe, KSE Târgu Secuiesc şi Agronomia Bucureşti sunt celelalte echipe calificate în Final Four. De-a lungul istoriei, arădencele au reuşit să se impună în această competiţiei în două rânduri: 2011 şi 2014. Ultima semifinală jucată în Cupa României a fost în 2018, în faţa formaţiei din Satu Mare.

Următorul meci al echipei arădene este programat duminică, ora 18, la Satu Mare, împotriva CSM-ului, într-un duel pentru locul 2 din Liga Naţională, ocupat acum de formaţia din nord-vestul ţării. (baschetarad.ro)

Facebook Comments