A murit Regina Angliei

by Adrian Pavel

Familia Regală a Marii Britanii a anunțat joi seara, pe canalele oficiale de social media, că Regina Elisabeta a II-a „a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază”.

Anunțul oficial cuprinde și o referire la noul Rege al Marii Britanii: „Regele și Regina Consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra”, se mai arată în mesaj.

La moartea reginei, prințul Charles a devenit imediat noul monarh. Nu au fost făcute publice detalii oficiale despre ceea ce se va întâmpla în zilele următoare, dar se anticipează că reginei i se va face o înmormântare de stat completă, așa cum este tradițional pentru a marca moartea unui monarh.

A început o perioadă de doliu național, care va dura până la funeralii, care se așteaptă să aibă loc la 10 zile de la moartea reginei. Trupul ei va fi mutat la Palatul Buckingham, unde va rămâne probabil timp de cinci zile.

Se așteaptă ca guvernul să nu anunțe alte probleme, cu excepția cazului în care sunt urgente, pentru a permite ca atenția să se concentreze complet asupra reginei. Evenimentele sportive majore, inclusiv meciurile de fotbal și cricket, vor fi probabil amânate în semn de respect.

Regele va semna planurile finale în zilele următoare.

Facebook Comments