A murit magnatul cazinourilor din Las Vegas

by Adrian Pavel

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump greets Sheldon Adelson while taking the stage at the Israeli American Council National Summit in Hollywood, Florida, U.S., December 7, 2019. REUTERS/Loren Elliott/File Photo

A murit Sheldon Adelson, magnatul cazinourilor din Las Vegas. Fondatorul grupului Las Vegas Sands s-a stins din viaţă în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 87 de ani, în urma unui cancer, a anunţat compania sa într-un comunicat, relatează AFP şi Reuters.

Principal finanţator al Partidului Republican, Sheldon a fost un susţinător ferm al preşedintelui Donald Trump şi al premierului israelian Benjamin Netanyahu, scrie Agerpres.

Compania sa a amintit în comunicat partea vizionară a lui Adelson care, în industria turismului, este considerat arhitectul complexurilor hoteliere integrate.

În Las Vegas, Macao şi Singapore, viziunea domnului Adelson pentru complexurile integrate a transformat sectorul, a schimbat traiectoria companiei pe care el a fondat-o şi a reinventat turismul în fiecare dintre aceste pieţe”, a declarat Las Vegas Sands în comunicat. „Impactul său asupra industriei va fi veşnic„, se mai spune în text.

Magnatul cazinourilor, al cărui grup deţine două complexuri hoteliere de lux în Las Vegas – The Venetian şi The Palazzo – şi cazinouri în Macao şi Singapore, şi-a exprimat deschis susţinerea pentru preşedintele republican Donald Trump.

În Israel, Benjamin Netanyahu a beneficiat de pe urma generozităţii sale prin intermediul cotidianului gratuit Israel Hayom pe care Adelson l-a înfiinţat în 2007 şi care este astăzi unul dintre cele mai citite din Israel.

Sheldon Adelson fi înmormântat în Israel.

Facebook Comments