A murit Donald Rumsfeld. Fostul secretar american al apărării avea 88 de ani

by Andreea Radu

Fostul secretar american al apărării, Donald Rumsfeld, a murit joi, la vârsta de 88 de ani, relatează digi24.ro. Rumsfeld este cunoscut pentru rolul său central în planificarea și executarea Războiului din Irak, început de administrația Bush în 2003.
Ca membru al administrației George W. Bush, Rumsfeld a fost și unul dintre susținătorii războiului împotriva terorii.
Rumsfeld a fost unul dintre cei mai longevivi politicieni republicani, fiind șef de cabinet al președintelui Gerald Ford între 1974 și 1975, ambasador al SUA la NATO între 1973 și 1974, consilier al președintelui Richard Nixon. La începutul carierei sale politice, Rumsfeld a fost membru al Camerei Reprezentanților din partea statului Illinois.
Cauza deceselui fostului șef al Pentagonului nu a fost încă făcută publică.
„Cu tristețe profundă transmitem că Donald Rumsfeld, om de stat american, soț devotat, tată, bunic și străbunic, a încetat din viață. La vârsta de 88 de ani, el a murit înconjurat de familia sa, în adoratul său Taos, New Mexico
Istoria își va aduce aminte de el pentru reușitele extraordinare de-a lungul celor șase decenii de serviciu public. Cei care l-am cunoscut cel mai bine ni-l vom aminti pentru iubirea sa de neclintit pentru soția sa, Joyce și pentru familia și prietenii săi și pentru integritatea pe care a adus-o țării în serviciul căreia și-a dedicat viața”, a transmis familia Rumsfeld.

Facebook Comments