A încercat să treacă ilegal frontiera pentru a evita autoizolarea la domiciliu

by Cristian Dobre

Știri Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, judeţul Arad, au depistat un tânăr cetăţean român, care a încercat să intre ilegal în România.

În data de 03.06.2020, în jurul orei 23.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici – I.T.P.F. Oradea au depistat în zona de responsabilitate o persoană care se deplasa dinspre Ungaria spre România.

Acesta a fost oprit la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasa pe jos, la adăpostul vegetaţiei, spre interiorul ţării, fiind condus la sediul Sectorului P.F. Curtici, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetăţean român, având vârsta de 18 ani. Acesta a declarat că a recurs la această metodă pentru a evita măsura de autoizolare la domiciliu care se instituie faţă de persoanele care se prezintă la intrarea in ţară, în contextul prevenirii efectelor pandemiei Covid-19.

În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments