A fost semnat contractul pentru drumul de legătură Autostrada A1 Arad -Timişoara – DN 69

by Florian Popa

Astăzi, 29 ianuarie 2021, în prezenţa ministrului Cătălin Drulă, conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a semnat cu reprezentanţii TODINI COSTRUZIONI GENERALI S.p.A. contractul de proiectare şi execuţie pentru „Drumul de legătură Autostrada A1 Arad -Timişoara – DN 69”.

Contractul în valoare de 189.571.920,62 lei fără TVA, a cărui finanţare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, are o durată de 108 de luni, din care: 6 luni perioada de proiectare, 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 84 de luni perioadă de garanţie a lucrărilor.

Traseul drumului de legătură, în lungime de 10 km, începe cu circa 300 m înaintea intersecţiei existente, dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier şi se dezvoltă pe direcţia Nord-Est, spre Autostrada A1. Clasa tehnică a drumului de legătură este II, iar viteza de proiectare este de 100 km/h.

Prin realizarea acestui obiectiv se asigură descărcarea traficului rutier de pe Autostrada Arad – Timişoara, cu scopul creşterii mobilităţii la nivelul infrastructurii rutiere aferente reţelei TEN-T, ce va contribui la promovarea competitivităţii economice şi la îmbunătăţirea condiţiilor în transportul rutier de mărfuri şi călători şi la reducerea emisiilor poluante prin eliminarea/reducerea blocajelor de trafic şi reducerea duratelor de transport.

Facebook Comments