A fost găsită soluția pentru accesul în cartierul Via Carmina

by Andreea Radu

Urmare a termenului stabilit în cadrul ședinței din data de 12 septembrie, astăzi la Instituția Prefectului – Județul Arad a avut loc o nouă întâlnire pe subiectul identificării  soluțiilor optime de reglementare a accesului auto spre cartierele rezidențiale Via Carmina și Europa din comuna Vladimirescu. Întâlnirea de astăzi a fost condusă de Prefectul Județului Arad, Florentina Horgea, participanți fiind reprezentanți ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Primăriei Comunei Vladimirescu, respectiv ai celor doi dezvoltatori imobiliari.

Reprezentanții cartierelor Via Carmina și Europa aveau sarcina de a prezenta astăzi soluții tehnice legale, unanim acceptate, pentru soluționarea cât mai urgentă a accesului auto din/în DN7 spre/dinspre cele două zone. Reprezentanții cartierului Via Carmina au arătat că au identificat o soluție, „intersecție în T cu benzi de accelerare/decelerare”, pentru care au obținut deja certificat de urbanism de la Primăria Vladimirescu, documentația urmând să fie prezentată spre avizare la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).  Dacă se va obține acest aviz, dezvoltatorul va face proiectul tehnic și va obține toate avizele necesare eliberării autorizației de construcție până cel târziu la data de 31.03.2019, după care va demara lucrările în teren al căror termen de execuție a fost estimat la trei luni.

În ceea ce privește accesul spre/dinspre cartierul Europa, având în vedere că este utilizat un drum de exploatare, respectiv o stradă a Comunei Vladimirescu,  strada Roma, Primăria împreună cu dezvoltatorul vor avea în continuare discuții cu Secția de Drumuri Naționale Arad pentru găsirea unei soluții tehnice acceptabile.

„Continuăm eforturile pentru rezolvarea problemei accesului în cartierele rezidențiale Via Carmina și Europa. Este de bun augur că în urma sesizărilor venite de la cetățenii afectați și a ședințelor repetate pe care le-am ținut pe această temă, cei doi dezvoltatori și instituțiile implicate lucrează efectiv pentru realizarea soluțiilor prin care accesul spre cele două cartiere să se efectueze în deplină siguranță din punctul de vedere al legislației rutiere. Până la finalizarea lucrărilor, în zonă vor rămâne în vigoare restricțiile de circulație stabilite de Inspectoratul Județean de Poliție Arad și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara și îi rog pe conducătorii auto să le respecte, astfel încât să fie evitate orice accidente”, a declarat Prefectul Județului Arad, doamna Florentina Horgea.

Facebook Comments