Cum te pot ajuta anvelopele 195 55 R16 in functie de sezon

by webeditor

Pentru călătorii pe timp de vară, un set de anvelope potrivite înseamnă un plus de siguranță la drum. Anvelopele de vară au caracteristici diferite de cele de iarnă, iar alegerea lor este mai simplă acum, datorită magazinelor online.

Dacă ai nevoie de anvelope 195 55 r16, poți sorta dintr-o gamă variată de modele, produse de fabricanți de renume, care oferă produse de calitate. În magazinele online, există la dispoziția cumpărătorilor un sortiment variat de anvelope de mărimi și modele diferite. Dacă te-ai decis să cumperi cauciucuri 195 55 r16, e necesar să ai câteva informații de bază despre ele.

Trebuie știut că dimensiunile anvelopei sunt important de cunoscut. Dacă cunoști ce dimensiuni ai nevoie, vei putea alege în funcție de model, firma producătoare, de preț, calitate. Anvelopele noi au rolul de a reduce riscul de accidente cauzate de uzura benzii de rulare și derapaje pe suprafețe umede.

Aceste anvelope vară 195 55 r16 sunt produse de numeroși fabricanți, fiind destul de comune, ca dimensiuni. Poți achiziționa anvelope de la cele mai cunoscute branduri: radar RPX, Armstrong Blu Trac, Nokian Wetproof, Pirelli Cinturato.

Anvelopele de iarnă 195 55 R15 sunt și ele căutate, pentru performanțele demonstrate în condițiile vremii dificile de iarnă. Cele mai apreciate modele sunt Semperit Speed Grip, Pirelli Winter, Dunlop Sport. Dotate cu o bandă de rulare potrivită pentru a înfrunta zăpada și gheața, anvelopele de iarnă sunt dure și rezistente, evită derapajele și ajută la menținerea stabilității pe orice traseu.

Există și varianta de a achiziționa anvelope all-season. Acestea sunt construite având calități și caracteristici speciale, menite să ajute autoturismul să ruleze atât vara cât și în sezonul rece, cu aceeași eficiență. Pentru conducătorii auto, este evident mai simplu să apeleze la un singur set de cauciucuri în loc să facă schimbul lor, la trecerea de la un anotimp la altul. Poți alege diferite modele de anvelope all-season, de la mai mulți producători: Radar Dimax 4, Momo M 4 Fourseason, Viking FourTech, Barum Quartaris 5.

Pentru a alege corect cauciucuri vară 195 55 r16,  trebuie să cunoști dimensiunea exactă a acestor anvelope. Alegerea cauciucurilortrebuie făcută în funcție de lățime, înălțime, diametru radial. De asemenea vei ține cont și de indicele de viteză, de sarcină, nivelul de zgomot, eficiența energetică a anvelopei. Poți afla aceste detalii de pe flancul vechilor anvelope sau din cartea tehnică a mașinii.

Iată ce dimensiuni trebuie să cunoști în momentul în care alegi să cumperi un set de anvelope vară 195 55 r16.

Lățimea profilului jantei este de 195 mm, înălțimea este raportul dintre înălțimea flancului și lățimea anvelopei, adică55.R 15 este diametrul jantei, măsurat în inch, este un alt parametru esențial. Trebuie să fie alese anvelopele potrivite cu jante 16 inch, pentru a corespunde corect.

Indicele de viteză este un alt parametru esențial, legat de indicele de sarcină. Viteza maximă ce poate fi atinsă de vehicul este menționată cu ajutorul indicelui de viteză ( exprimat printr-o literă). Indicele de sarcină arată greutatea maxim admisă pe care o pot suporta anvelopele. În general, anvelopele sunt alese în funcție de puterea dezvoltată de motor, deci mașinile rapide au nevoie de anvelope cu indice de viteză superior.

Eficiența anvelopei este legată de consumul de combustibil. Evident, cu cât anvelopa oferă o eficiență mai mare, exprimată în litere, de la F la A ( cea mai eficientă), cu atât consumul esrte mai redus iar anvelopa e mai performantă.

Confortul interior și exterior sunt și ele importante pentru alegerea corectă a anvelopelor. Cele mai moderne anvelope sunt silențioase, cu un nivel redus de zgomot exterior, exprimat în decibeli.

Anvelopele de vară sunt de regulă fabricate din cauciuc rezistent, care se comportă bine la temperaturi ridicate.Dacă montezi pe autoturismul tău anvelope 195 55 R16, vei putea conduce în siguranță pe carosabil încins și uscat, dar și pe vreme ploioasă care determină derapaje. Ploile abundente creează fenomenul de acvaplanare, iar aceste cauciucuri de calitate sunt pregătite să facă față tuturor încercărilor.

 

Facebook Comments