Guvernul dă înapoi: Tăierea sporurilor bugetarilor, amânată pentru o viitoare lege a salarizării

by Florian Popa

Tăierea sporurilor bugetarilor ar putea fi amânată până la adoptarea unei noi legi a salarizării, a anunțat luni seară liderul PNL, Ludovic Orban, conform hotnews.ro.

„Problematica sporurilor e una complexă, care va fi abordată în proiectul de lege de îmbunătățire a legii salarizării în sectorul public.
Dacă vom propune amendamente în dezbaterea parlamentară a legii bugetului de stat, o vom face de comun acord în cadrul coaliției și vom anunța acest lucru”, a declarat Ludovic Orban.

Tot luni, la finalul ședinței liderilor coaliției de guvernare, liderul USR, Dan Barna, a declarat că „momentan nu va veni nimic dinspre guvern” legat de sporuri.

„Momentan nu o să vină nimic dinspre guvern legat de sporuri. Pe legea bugetului nu se modifică nimic la sporuri. Rămâne să se facă pe legea salarizării. (…) Vom decide și va fi o dezbatere în Parlament care dintre sporuri trebuie eliminate”, a spus Barna.

Premierul Florin Cîțu și ministrul Muncii, Raluca Turcan, au anunțat că atât Legea salarizării, cât şi Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate