Rapid în infern, Argeşul pe val! UTA poate promova, duminică, dacă învinge Rapidul

by Sorin Haut

FC Argeş a învins-o pe FC Rapid Bucureşti cu scorul de 2-1 (0-0), pe Stadionul Regie din Capitală, într-un meci din etapa a treia a fazei play-off a Ligii a II-a de fotbal. Oaspeţii au deschis scorul prin Daniel Şerbănică (56) şi au avut o bară prin Răzvan Matiş (62), după care Rapid a egalat prin Marian Drăghiceanu (85), cu un şut de la 18 metri. FC Argeş a obţinut victoria prin golul marcat de Ionuţ Şerban (90+1), cu un şut de la circa 20 de metri, la care portarul Tătaru a gafat.

Argeşul a dat lovitura, în ultimul minut, în Regie!

Rapid a ajuns la trei meciuri fără victorie în play-off, după remizele albe cu CS Mioveni şi Petrolul Ploieşti, şi are şanse tot mai reduse la promovare. Într-un alt meci din etapa a treia, AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele a terminat la egalitate cu Petrolul Ploieşti, 0-0. Dacă rezultatul din Regie nu a fost pe placul UTA-ei, argeşenii înscriindu-se şi ei, cu şanse bune, în lupta pentru promovarea în Liga 1, remiza de la Turnu Măgurele vine perfect pentru „roş-albi”.

Turris şi Petrolul s-au anulat: o altă remiză în play-off

În clasament, UTA ocupă primul loc, cu 29 puncte (3 jocuri), urmată de Turris-Oltul Turnu Măgurele, 25 puncte (3 j), FC Argeş, 23 p (2 j), Petrolul Ploieşti, 22 p (3 j), FC Rapid, 21 p (3 j), CS Mioveni, 21 p (2 j). Aşadar, UTA îşi poate face deja calcule. Liderul Ligii 2 are nevoie de o victorie cu Rapid pentru a promova matematic, încă de duminică, sau doar de un egal, dacă Mioveniul câştigă în restanţa de vineri, de la FC Argeş.

COVID-19 poate schimba sistemul

Arădenii pregătesc începând de astăzi meciul finalului de sezon, la finalul căruia pot declanşa fiesta! Între timp, echipe cu interese din Liga 1, mai exact Dinamo, Chindia Târgovişte şi Politehnica Iaşi, forţează întreruperea campionatului şi schimbarea sistemului competiţional din sezonul viitor, pentru a nu retrograda nimeni şi a promova patru echipe din Liga 2.

UTA ar putea desface, deja, şampania

În acest scenariu, UTA ar fi deja promovată, iar Rapid sau Petrolul ar mai spera şi ele. În contextul înmulţirii de cazuri de Covid din Liga 1, nu este exclus ca LPF şi FRF să ia o decizie de îngheţare a primei divizii. De altfel, Justin Gafiuc, secretar general al LPF, nu a exclus varianta, dacă nu vor mai fi date disponibile în calendar. Iar scenariul ar mulţumi pe toată lumea.

 

Facebook Comments