Stadionul din Craiova, finalizat. La Arad, Falcă ne tot vrăjeşte de ani buni!

by Paul Anghel

Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova a fost finalizat, în cursul serii trecute fiind făcute primele teste ale sistemului de nocturnă. Lucrările au durat aproximativ doi ani, iar inaugurarea oficială va avea loc în câteva săptămâni.

La Arad, situaţia stadionului „Francisc Neuman” este în continuare incertă. Deşi primarul Gheroghe Falcă vorbea despre noua arenă încă dinaintea campaniei electorale din 2008, nici astăzi, în 2017, lucrările nu sunt finalizate.

Deşi Aradul are excedent bugetar, şi lipsa banilor nu ar trebui să reprezinte o problemă, adminsitraţia liberală a Aradului „trage mâţa de coadă” şi caută vinovaţi la adversarii politici. Este o tactică pe care arădenii nu o mai înghit şi etapă de etapă îi cer socoteală lui Gheorghe Falcă. Celebra melodie „Ghiţă Falcă pleacă din Arad” vine să confirme faptul că suporterii  sunt sătui până peste cap de minciunile aruncate în spaţiul public de primar şi apropiaţii lui din PNL.

Vrăjelile de genul „La Craiova a dat Guvernul bani” – nu ţin. Să luăm, spre exemplu stadionul din Târgu-Jiu. Aici, autorităţile locale au ridicat noul stadion, cu o capacitate similară celui din Arad, în doar doi ani. Lucrările au fost plătite din bugetul local, deci fără ajutor guvernamental.

O situaţie similară înregistrăm la stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti. Această arenă, cu o capacitate mai mare decât a celei din oraşul nostru, a fost reconstruită în aproximativ doi ani, din fondurile Primăriei Ploieşti. Deci, tot fără ajutor guvernamental.

Un alt exemplu care arată duplicitatea lui Falcă şi a celor din PNL este stadionul din Cluj-Napoca, „Cluj Arena”. Această construcţie a fost ridicată în doi ani, cu bani din bugetul Consiliului Judeţean şi de la Guvernul României. Mai exact, Guvernul Boc, adică cel pe care Falcă îl susţinea şi atunci când tăia pensiile şi salariile românilor. De ce Gheorghe Falcă nu a demarat lucrările la stadionul arădean pe vremea când ai lui, adică PDL-iştii, se aflau la guvernare şi puteau aloca bani în acest sens.

Repetăm, problema finanţării este una falsă, pe care Falcă şi PNL o tot aruncă în ochii arădenilor. Aradul are excedent bugetar, are bani pentru a finaliza lucrările, însă este mult mai comod să dea vina pe cei de la PSD.

Exemplele arenelor din Craiova, Ploieşti, Târg-Jiu şi Cluj-Napoca arată duplicitatea şi lipsa de interes a autorităţilor locale din Arad.

Sursa foto: gsp.ro

Facebook Comments