Marius Mascovits bifează încă un sezon în voleiul pe plajă

by Sorin Haut

Multiplu campion naţional în voleiul pe plajă, Marius Mascovits e unul dintre cei mai apreciaţi jucători din România, în paralel el antrenând atât juniori în voleiul de sală cât şi cel pe plajă. În cel din urmă pregăteşte două echipe ce anul trecut au devenit medaliate naţionale: Katona Tihamer (CSM Arad) şi Sergiu Rodina (Pro Volei), vicecampioni la cadeţi, respectiv Toader Darie şi Balasz Csiszar, cel din urmă legitimat la CSM Arad, bronz la nivel de juniori. La 34 de ani, Marius Mascovits, care apără de ani buni culorile Clubului Sportiv Municipal Arad, s-a decis să mai bifeze un sezon în voleiul pe plajă al seniorilor. În 2017, Aradul va găzdui un turneu inclus în calendarul Federaţiei, Fan Tour, programat între 20 şi 23 iulie, iar finala Naţionalelor va avea loc pe nisipul de la Mamaia, în perioada 21-27 august.
În aşteptarea partenerului
“Într-adevăr, am decis să joc şi anul acesta, dar încă aştept să văd cu cine voi face echipă, nu e încă nimic bătut în cuie. Cel mai probabil voi juca ori alături de Andrei Laza, ori cu Marius Şoloc, cu care am jucat şi în 2016. Sezonul începe la sfârşitul lui iunie, cu un turneu la Sibiu, deci mai avem timp să stabilim echipa. Pregătirile le-am început deja, obiective nu îmi pot propune încă, atâta timp cât nu ştim cu cine voi juca. La nivel de antrenorat pregătesc cadeţi şi juniori, care deja sunt medaliaţi naţionali, iar în sală juniorii au mers foarte bine până la turneul semifinal, la care nu am fost acceptaţi din cauza taliei”, ne-a declarat Marius Mascovits.
Palmares de invidiat: de 9 ori campion!
El e de nouă ori campion naţional în voleiul pe plajă, o dată la juniori şi de alte opt ori la seniori! Ultimul titlu al lui Mascovics datează din 2014, când alături de Andrei Laza (CVM Tomis), cucerea aurul naţional. Anul trecut, Mascovits – originar din judeţul Sălaj – a făcut echipă cu dinamovistul Şoloc, cei doi terminând Naţionalele de la Sibiu pe locul 7.

Facebook Comments