TEMPERATURI SCAZUTE IN URMATOARELE DOUA SAPTAMANI. VEZI PROGNOZA METEO

by Florian Popa

Temperaturile vor coborî extrem de mult în următoarele zile, în aproape toată țara, în special în Muntenia, Transilvania și Moldova, unde maximele vor fi negative, iar începând din 26 ianuarie va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte în majoritatea regiunilor, potrivit prognozei valabile pentru perioada 18 ianuarie – 31 ianuarie 2016, publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Banat, vremea se va menține rece până în jurul datei de 25 ianuarie, media temperaturilor diurne urmând a fi între—2 și 2 grade Celsius, iar nopțile vor deveni local geroase, cu valori cuprinse între—10 și—6 grade Celsius. Apoi este estimată o creștere a temperaturilor către valori pozitive ziua, în medie de 2 — 3 grade și minime nocturne de—6 până la—3 grade, regim termic apropiat de cel normal pentru ultima decadă a lunii ianuarie. Vor fi fulguieli pe arii restrânse în data de 20 ianuarie, iar probabilitatea pentru precipitații va crește în cea de-a doua săptămână de prognoză, în special în perioada 24 — 26 ianuarie.

În Crișana, prima săptămână a intervalului de referință va fi caracterizată de o vreme rece, în special dimineața și noaptea când local va fi ger, iar minimele termice vor fi în medie de—10 până la—6 grade Celsius. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între—2 și 1 grad, medie regională. Apoi se estimează o încălzire ușoară și treptată a vremii, fiind de așteptat valori apropiate de mediile climatologice specifice perioadei, cu maxime de 2 — 4 grade și minime de—6 până la—4 grade Celsius, medie regională. Vor fi ninsori slabe pe arii restrânse în data de 20 ianuarie, iar probabilitatea pentru precipitații va crește în cea de-a doua săptămână de prognoză, în special în perioada 24 — 26 ianuarie.

Totodată, în Transilvania, pe parcursul acestei săptămâni, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în cursul nopților, când minimele vor fi în medie de—17 până la—10 grade Celsius. La amiază temperaturile se vor menține negative, cu maxime de—5 până la—3 grade. Pentru partea a doua a intervalului de referință, este estimată o încălzire ușoară și treptată a vremii, astfel că sunt de așteptat valori medii de—2 până la un grad ziua și—12 până la—8 grade Celsius noaptea. După data de 20 ianuarie va crește probabilitatea pentru ninsori slabe, temporare.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments