FILARMONICA ARE VIITOR SI DUPA DISPONIBILIZARI: MEZZOSOPRANA PISTRA, TROMBONISTUL FALCA SI RAPSODUL NELUTU’

by Sida Voicu

Falcă a ajuns să se plângă tot mai des. În termenii uzuali, noi i-am spune plângăcios. Se vaită că nu-i iese lui schema cu plafonul de salarii. Eh, unde-i îndemânarea de la UTC si organizarea muncii, Gogule? Ai îmbătrânit și tu, nu mai ești fruntașul de altă dată. De unde, Doamne Iartă-ne, i s-a sculat interesul cetățeanului Cetății Aradului pentru angajații din sectorul public, că nu mai departe de acum vreo doi ani ne spunea că în România sunt cam mulți la stat ? Pe vremea lui Boc, ăla care a inventat plafonul, Falcă ne spunea că el stă bine și la numărul de angajati şi la salarii, că are mai multe locuri vacante decât ocupate și bugetul e mare. De atunci, nici Cetatea nu s-a mărit, nici serviciile nu s-au îmbunătățit.

Disperat că nu mai poate da de mâncare cântătorilor în strună și lipitorilor de afișe, Gogu a pus parlamentarii pe care-i controlează la sânge să inițieze un protest spontan. Fără succes, însă. Schema nu mai ţine. Aşa că, ce s-a gândit Gogu: las’ că renunţăm la vreo zece de la Filarmonică şi Teatru, că şi aşa nu vin bani de-acolo, şi am rezolvat. Nu-i problemă, că Ezermesteru’ de Brad are soluţii pentru acoperirea golului, iar dacă nu, îi mai dăm noi câteva. Dacă tot a agitat-o pe Geanina Pistru, o potentă antreprenoare care este specialistă în resurse umane, vezi datoriile acumulate de firma sa la bugetul statului, la impozitele pe salarii, care a bombardat redacţiile de ştiri şi manele cu bocetul ei faţă de situaţia creată, măcar s-o folosească şi la ceva util. De exemplu, la Filarmonică, unde, în funcţie de concert, Geani ar putea fi mezzosoprană, că auzim că are gura mare prin primărie. Ar putea face duet cu fostul deputat Tipei, cu care se completează de minune şi pe scena politică, aşa că n-ar fi greu pe cea a Filarmonicii. Sau chiar la un instrument ar putea fi utilă Geani. Nu la taragot sau saxofon, că se interpretează şi nu vrem aşa ceva. Dar la o coardă, o harpă, ceva, sigur se pricepe. Golul de la Filarmonică ar putea să-l umple chiar Gogu, care auzim că şi-a luat doctoratul în trombon, aşa că încă un post din orchestră este asigurat. Ioan Neluțu’ Cristina s-ar potrivi de minune ca rapsod popular, mai ales că se spune despre el că are voce frumoasă la joile bănăţene. Singura problemă e că ăștia la Filarmonică nu au bere la halbă. Dar poate deschide vreun liberal un bufet sau se mută concertele la Perla.

Fiindcă se vor organiza concerte sâmbăta şi duminica, aşa cum a cerut Gogu, în echipă poate fi cooptat şi celălalt Pistru, Eusebiu. Dimineaţa, cu cheia de 13, ar putea acorda pianul, iar seara, ar completa orchestra cântând la jicleur, fiind, cum se ştie, absolvent al şcolii populare de mecanici de la Dacia Service. Sau i-ar veni de minune chiar postul de backing (adică vocea din culise) vocalist la un concert al lui Tinu, că tot zic unii că îl acompaniază cu vocea pe la petreceri.

La teatru n-ar fi o problemă să acoperi două-trei posturi, ba chiar mai multe. În Ali Baba şi cei 40 de hoţi, cei de la teatru au nevoie de un singu actor, Ali Baba. Restul îi pot pune la dispoziţie fără probleme cei de la PDL. De asemenea, Mihăiţă Calimente poate juca în roluri de acţiune, el fiind de meserie instructor de tumbe, în timp ce Ovidiu Happy Meal Moşneag şi-ar putea juca propriul rol în piesa „Orice pentru tine“, regizată de Gheorghe Falcă. Geani Pistru, de exemplu, ar putea juca rolul unei primărițe care ia șpagă pentru a da diferite contracte unor firme pentru lucrări într-un oraș din Mexic. Tipei, de exemplu, ar putea juca rolul unui țepar cu datorii la stat, cercetat de DIICOT pentru evaziune fiscală, care e bătut de nevastă. Pe Pistru, el, îl vedem în rolul unui „gangster“ de tip dâmbovițean, care ajunge prin propriile forțe în politica mare, cățărându-se pe unii și pe alții și se ocupă de afaceri cu camioane care duc piatră pentru autostrăzi. Iar dacă mai are nevoie de actori, Falcă l-ar putea lua și pe Ioțcu, dacă tot l-a lăsat fără obiectul muncii la PDL, care să joace rolul lui Cezar. Ce zici Gogule, ai juca rolul lui Brutus în piesa asta ?

Așadar, soluții există, sunt chiar la îndemână, iar Falcă nu trebuie decât să îi împart pe-ai lui în două cete. Nu în smintiți și în mișei, ci în volunatri la Filarmonică și Teatru.

pistru-pistra-falca-nelutu.jpg

Facebook Comments