9 DINTRE CELE MAI SERIOASE MOTIVE DE DIVORT

by Paula Craciun

Atunci când porneşti pe drumul căsniciei, te gândeşti că veţi fi împreună „până când moartea vă va despărţi”. Din păcate, (sau din fericire, în unele cazuri), mariajele se destramă. Uneori chiar foarte repede.

Iată care sunt cel mai des întâlnite 9 motive serioase de divorţ!

1. Alegerile greşite

Se poate întâmpla să crezi că iubeşti nebuneşte pe cineva, să faci marele pas şi, ulterior, să descoperi că nu ai făcut cea mai potrivită alegere. Fie iubirea dispare, fie îţi dai seama că nu eşti pregătit pentru asumarea unor responsabilităţi în cuplu, fie conştientizezi faptul că persoana cu care urmează să-ţi petreci restul zilelor nu e atât de potrivită pentru tine, precum credeai la începutul relaţiei.

2. Banii

Banii pot duce la multe certuri într-un cuplu. Fie nu sunt deloc, fie sunt cheltuiţi cu alte scopuri de către unul dintre parteneri. Este foarte importantă discuţia referitoare la bani şi la gestionarea banilor familiei înainte de a face pasul cel mare.

3. Sacrificiile

Sunt familii în care ambii parteneri sau doar unul dintre ei se chinuie să ţină relaţia “vie” fără să aibă vreo satisfacţie. Sacrificiul nu duce la nimic bun dacă ambii parteneri nu-şi doresc cu adevărat să aibă o relaţie constructivă şi să trăiască în armonie. Fiecare va acumula frustrări, se va victimiza şi va pierde ani frumoşi din viaţă, fără să realizeze ceva.

4. Violenţa

Violenţa se poate naşte din diverse motive: lipsuri, gelozie, consum de alcool, droguri. Violenţa poate fi fizică sau verbală. Însă, indiferent sub ce formă în care se manifestă ea, nu este normală într-un cuplu, mai ales într-un cuplu cu copii. Ei se pot obişnui cu situaţia şi să o considere normală într-o familie, perpetuând astfel “tradiţia” în propriul cămin atunci când vor fi adulţi. O relaţie traumatizantă nu este o relaţie.

5. Principiile de viaţă şi valorile comune

Deşi nu se înscriu pe lista discuţiilor în cuplu, morala, principiile de viaţă şi valorile fiecărui om sunt foarte importante şi, din perspectiva unui cuplu, ele trebuie să se îmbine. Atunci când pasul cel mare este făcut şi după câteva luni, câţiva ani de convieţuire, se constată că aceste valori nu sunt compatibile, relaţia e sortită eşecului.

6. Infidelitatea

Trădarea încrederii partenerului de viaţă este un pas care cu greu poate fi trecut cu vederea. Oricât de mult vei încerca să repari greşeala, incertitudinea va plana asupra cuplului, generând presiuni care nu vor aduce nimic constructiv într-o relaţie.

7. Inflexibilitatea

Sunt lucruri care pot fi schimbate la o persoană, dacă vrea, astfel încât relaţia de cuplu să devină armonioasă. Dacă sunt lucruri care nu contravin credinţelor şi valorilor de viaţă, fiecare poate încerca să îi facă pe plac partenerului de cuplu. Însă, dacă doar unul dintre parteneri face acest lucru sau niciunul dintre ei, atunci relaţia nu are şanse de reuşită.

8. Egoismul

Impulsurile individualiste şi egoiste nu îţi permit să te bucuri de partenerul de viaţă. Dacă emoţional şi mental este deconectat, tu eşti, practic, separat de persoana pe care se presupune că o iubeşti. La acest nivel, fiecare problemă apărută în cuplu va fi tratată individual, nu ca o familie.

9. Schimbările

Într-o relaţie de cuplu, fiecare dintre parteneri suferă câteva transformări în modul de viaţă. Este normal. Însă aceste schimbări ar trebui privite ca pe ceva benefic ţie personal şi apoi relaţiei. Dacă nu vezi aşa lucrurile, începi să acumulezi frustrări care pot da peste cap căsnicia.

Sursa: click.ro

Facebook Comments