85 de cetăţeni străini, depistați la PTF Nădlac II și SPF Girișu de Criș

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 79 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport. Alți 6 cetățeni străini au fost depistați în apropierea frontierei, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Girișu de Criș.
În data de 25.05.2023,în jurul orelor 15.00 la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe sensul de ieșire din țară, înainte să se prezinte la controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au observat cablul vamal rupt și relipit al unui automarfar în timp ce staționa în terminalul de marfă. Vehiculul înmatriculat în Turcia și condus de un cetățean turc, era încărcat, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese metalice industriale pentru societăți din Germania.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport, în urma căruia, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, cinzeci și nouă de cetățeni străini.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Pakistan, Bangladesh și Egipt.
Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe sensul de iesire din țară, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare, înmatriculată în România și condusă de un cetăţean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat mărfurilor, 20 de cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, Nepal, Pakistan și Sri Lanka.
Și colegii noștri din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Girișu de Criș au depistat în localitatea Cheresig, la aproximativ 500 metri față de linia de frontieră, un grup format din 6 cetățeni străini. Deoarece nu-și justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că toți sunt cetățeni din Pakistan.
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments