76 de ani de UTA! Aniversarea din 2021 îi este dedicată lui Coco Dumitrescu

by Sorin Haut

UTA împlineşte astăzi, 18 aprilie, 76 de ani de existenţă, iar clubul dedică sărbătoarea din 2021 celui mai titrat om din istoria „Bătrânei Doamne”, Nicolae Dumitrescu, de patru ori campion din postură de fotbalist al UTA-ei şi de două ori ca şi antrenor. Practic, Coco şi-a pus amprenta pe toate titlurile, dar a fost părtaş şi la „a opta minune a lumii”, eliminarea campioanei Europei la acea vreme, Feyenoord Rotterdam, episod magic din 1970! Fostei mari glorii utiste îi este dedicată şi o carte, semnată de colegul nostru, Radu Romanescu, pe care încă de astăzi o puteţi achiziţiona la fan shop-ul de la stadion. Sărbătoarea este a tuturor utiştilor din lumea asta, de la cel mai mic la cel mai mare, iar aniversarea din acest an o găseşte pe UTA, în sfârşit, în Liga 1, cu ambiţii şi obiective îndrăzneţe pentru viitor.

„În fiecare an, ziua de 18 aprilie e încercuită cu roșu în calendarul utist. E data la care, în anul 1945, baronul Francisc Neuman crea ceea ce avea să devină cea mai frumoasă poveste a Aradului. Marcăm aniversarea din acest an printr-un omagiu adus unui utist de al cărui nume se leagă absolut toate marile performanțe ale Bătrânei noastre Doamne. Se împlinește, în 2021, exact un secol de când se năștea Nicolae Dumitrescu.

De patru ori a fost campion cu UTA ca fotbalist, iar ultimele două titluri le-a cucerit din postura de conducător al băncii tehnice. Tot el era antrenorul acelei generații formidabile care a semnat momentele Feyenoord și primăvara europeană din 1972.

Povestea vieții sale, reconstituită chiar din însemnările și fotografiile lui ”Coco”, păstrate cu grijă de familia sa. Începând de duminică, 18 aprilie, la fan-shop-ul de la Arena Francisc Neuman, puteți găsi cartea Coco Dumitrescu, pentru totdeauna în inima Bătrânei Doamne”, scrisă de Radu Romanescu. De luni e disponibilă și la sediul clubului, din Calea Victoriei nr. 20, dar și on-line, la www.1945.ro.

Suntem onorați să anunțăm și că, începând cu ziua de 18 aprilie 2021, tribuna I a Arenei Francisc Neuman va purta numele lui Coco Dumitrescu”, este mesajul clubului UTA, cu ocazia aniversării de astăzi.

La mulți ani, UTA! La mulți ani, utiști!

Facebook Comments