7 beneficii ale iluminatului cu LED-uri

by Andreea Radu

Zilele în care foloseați becuri pâlpâitoare și fierbinți, care au nevoie de câteva minute pentru a atinge luminozitatea maximă, s-au terminat! În întreaga țară, oamenii își schimbă becurile tradiționale cu incandescență cu lustre LED. Aceste becuri LED folosesc o tehnologie diferită pentru a genera o lumină mai curată, mai strălucitoare și mai eficientă decât vechile becuri.

Există multe beneficii ale iluminatului cu lustre LED. Haideți să aruncăm o privire asupra unora dintre ele.

1. Mult mai eficiente

O cheltuială majoră pe care o avem în fiecare lună este factura de energie. Becurile tradiționale fac ca această factură să crească, deoarece sunt mult mai puțin eficiente decât alte lustre LED. Acestea irosesc multă energie prin căldura pe care o degajă.

Un bec LED, pe de altă parte, risipește puțină energie și, prin urmare, consumă mai puțină energie. Un audit energetic vă poate arăta unde vă puteți eficientiza iluminatul pentru a economisi bani.

2. Rezistă mai mult

Economisirea banilor cu ajutorul unor lustre LED este ușoară, deoarece acestea rezistă mult mai mult decât becurile mai vechi. De fapt, acestea rezistă de până la 25 de ori mai mult.

Acest lucru este posibil datorită designului LED-urilor. Acestea sunt ceea ce se numește un bec cu stare solidă, deci nu există părți mobile. Fără acele părți mobile, există un risc mult mai mic de a se sparge ceva și de a face becul inutilizabil. De asemenea, becurile cu LED-uri nu generează căldură, așa că nu își ard piesele la fel de repede.

3. Multe opțiuni personalizabile

Modul în care sunt proiectate LED-urile le permite să fie mult mai ușor de personalizat în ceea ce privește culoarea și luminozitatea unei surse de lumină pentru lustre.

Aceste becuri folosesc surse de lumină foarte mici pentru a compune spectrul general. Pentru a obține lumină albă, acestea combină lumini roșii, albastre și verzi amestecate împreună. Multe dintre becuri au opțiunea de a le separa și de a avea la dispoziție culoarea singulară. Acest tip de personalizare poate fi o caracteristică distractivă în spațiul dvs.

4. Siguranță sporită

Nu numai că energia unei lustre LED este mai eficientă, dar este și o opțiune mult mai sigură.

Într-un bec tradițional, 90% din energie este expulzată sub formă de energie termică (în loc de lumină). Asta înseamnă că acestea ar fi fierbinți la atingere și ar avea capacitatea de a vă arde degetele. Dar becurile LED nu emană această căldură și pot fi atinse cu ușurință. De asemenea, becurile cu LED nu au nevoie de învelișul exterior subțire, din sticlă. Acestea sunt mult mai puțin casante, pentru o siguranță sporită.

5. Mai bune pentru de mediul înconjurător

Deoarece un bec tradițional folosește mercur, atunci când se consumă (ceea ce se întâmplă destul de repede) trebuie să fie aruncate în mod corespunzător. În caz contrar, acestea vor provoca efecte secundare negative pentru planetă.

Pe de altă parte, un bec cu LED nu folosește această tehnologie. Acesta este un beneficiu pentru dumneavoastră, în sensul că nu trebuie să faceți nimic special pentru eliminare și nu trebuie să vă faceți griji pentru mediu.

6. Capacitatea de a rezista la expunere

Deși există multe avantaje evidente ale iluminatului cu LED-uri, unul adesea trecut cu vederea este faptul că acestea vor funcționa bine în orice mediu.

După cum am menționat, becurile cu incandescență necesită multă energie termică pentru a-și produce lumina. Dacă becul este amplasat într-un loc mai rece, nu va putea să obțină acea căldură suficient de mare. Becurile LED sunt excelente pentru aceste locuri care pot fi mai reci, cum ar fi în aer liber, deoarece nu necesită aceeași temperatură ridicată.

7. Sursa de lumină imediată

Această cerință de căldură în becurile tradiționale poate provoca, de asemenea, o întârziere între momentul în care apăsați întrerupătorul și momentul în care vedeți efectiv lumina.

Acesta nu este, cu siguranță, cazul opțiunilor de iluminat cu LED-uri. Designul permite o lumină instantanee de îndată ce porniți becul. Nu există o perioadă de încălzire, ceea ce este foarte benefic într-o mulțime de setări.

 

 

Facebook Comments