6 Documente și obiecte importante pe care cu siguranță ar trebui să le păstrezi într-un seif

by webeditor

Camerele de securitate, alarmele, încuietorile inteligente, senzorii și sistemele de securitate pentru casă pot să te alerteze dacă cineva intră în casa ta, dar nu pot garanta că posedările tale cele mai importante și prețuite vor rămâne protejate. O modalitate sigură de a te asigura că obiectele fără de care nu poți trăi vor rămâne în posesia ta în cazul celei mai proaste situații este să le pui într-un seif.

Un seif este ultima linie de apărare împotriva pierderii de proprietate, fie că este vorba de furt sau de alte dezastre precum inundații sau incendii. Este cel mai bun loc pentru a-ți păstra obiectele de valoare, indiferent dacă valoarea este financiară, sentimentală sau personală. Nu poți să pui totul în seiful tău, așa că este important să decizi ce vrei să păstrezi în această cutie de protecție. Acestea sunt obiectele pe care îți recomandăm să le protejezi într-un seif acasă.

Pentru mai multe elemente esențiale de securitate la domiciliu, verifică cum să îți protejezi camerele de securitate să nu fie piratate și informează-te despre utilizarea unui telefon vechi ca cameră de securitate. Plus, citește despre cele mai ideale locații pentru camerele de securitate ale casei tale.

  1. Documente personale

Un seif este locul ideal pentru a-ți păstra documentele personale importante. Nu numai că îndeplinește scopul de a le păstra în siguranță – un seif rezistent la foc se va asigura că supraviețuiesc unui incendiu sau altor dezastre – dar oferă și comoditatea de a păstra toate aceste documente în același loc. Nu va trebui să le cauți prin dosare atunci când știi că sunt în seiful tău.

În ceea ce privește documentele pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a le pune în seif, orice este esențial în viața ta și ar putea fi dificil de înlocuit, fără a mai menționa costisitor. Pașaportul tău ar trebui să fie în seif atunci când nu călătorești. Certificatul de naștere și cartea de asigurare socială pot fi păstrate în seif, deoarece sunt documente esențiale necesare pentru a-ți verifica identitatea.

        2. Documente financiare

La fel ca documentele personale, documentele financiare vitale merită protejate și sunt o problemă dacă le pierzi. Actul de proprietate al oricărui bun pe care îl deții este bine să-l păstrezi în seiful tău. La fel, ar trebui să protejezi și actul de proprietate al oricărui vehicul pe care îl ai. Dacă ai vreun document de moștenire sau formulare pentru beneficiari, merită să le protejezi. Planurile de pensii, formularele de pensie și altele asemenea ar trebui, de asemenea, păstrate în siguranță. Dacă un document dovedește că ai dreptul la ceva de valoare, ia în considerare să-l păstrezi în seiful tău.

         3. Documente de sănătate

Documentele de sănătate pot fi incredibil de importante, iar tu vei dori să le poți accesa când ai nevoie de ele. Din acest motiv, ar trebui să le depozitezi în seiful tău. Orice documente de asigurare sau documente medicale esențiale, inclusiv cele legate de istoricul tău medical, merită de asemenea păstrate.

Dacă ai asigurare de viață, pune-o în seif împreună cu orice fișiere legate de îngrijirea de la sfârșitul vieții, cum ar fi un testament sau un mandat de putere. Asigură-te doar că aceste documente pot fi accesate de cei care au nevoie de ele atunci când vine momentul.

           4. Bani lichizi

Dacă ai sume mari de bani pe care le păstrezi în caz de urgență, este cel mai bine să le pui în seif. În timp ce pot exista locuri mai convenabile unde să le pui și pe care le poți lua în cazul în care ai nevoie de bani imediat, este mai bine să te asiguri că banii sunt atât în afara câmpului vizual, cât și al atingerii oricui nu ar trebui să aibă acces la ei. Dacă cineva pătrunde în casă și găsește bani, cu siguranță îi va lua.

            5. Bijuterii

Dacă ai bijuterii valoroase, fie că este vorba de o piesă rară sau scumpă sau dacă este o moștenire de familie cu o valoare sentimentală mare, ar trebui să le blochezi. Bijuteriile sunt o țintă comună în timpul unei spargeri pentru că pot fi vândute cu încredere pentru bani. Dacă pot încăpea în seif, ține-le acolo.

           6. Fotografii

Fotografiile au, probabil, o valoare sentimentală pentru tine. Păstrarea lor în seif – fie sub formă de printuri sau pe un hard disk de backup – este o modalitate bună de a te asigura că nu se vor distruge într-un dezastru. De asemenea, dacă ai fotografii care conțin materiale sensibile sau ar putea fi compromițătoare pentru tine, merită să iei în considerare să le pui în seif pentru a evita să ajungă în mâinile greșite.

Cumpărarea unui seif este o modalitate excelentă de a-ți proteja cele mai importante bunuri și de a-ți oferi liniște sufletească. Vei ști exact unde sunt valorile tale și esențialele tale în orice moment, și poți sta liniștit știind că sunt protejate împotriva aproape oricărui pericol. Doar nu păstra combinația sau cheia într-un loc ușor accesibil. Ultimul lucru pe care îl vrei este să dai cuiva posibilitatea de a-ți deschide seiful și a ajunge la bunurile tale.

Facebook Comments