6 detalii amuzante despre pantofi

by webeditor

Femeile iubesc pantofii și caută să-și îmbogățească mereu colecția cu perechi noi, moderne și versatile. Dacă îți plac pantofii și abia aștepți să vezi ce a apărut nou pe piață, cu siguranță ești curioasă să afli câteva detalii amuzante, în legătură cu accesoriile preferate.

Descoperă câteva lucruri inedite despre pantofi, din articolul următor!

Numele de sneakers vine de la tălpile silențioase

Pantofii sport sunt prezenți în orice garderobă și sunt extrem de iubiți și apreciați datorită versatilitatii și a confortului pe care le oferă purtătorilor. Totuși, puțini sunt cei care cunosc originea denumirii lor în engleză.

Pantofii sport au căpătat denumirea de sneakers grație lui Henry Nelson McKinney, care a constatat că adidașii sunt silențiosi, datorită tălpii din cauciuc, numai buni pentru furișat. În engleză, verbul to sneak înseamnă a te furișa. Din acest motiv, acest nume inspirat și creativ este folosit până în zilele noastre, fie că vorbim despre adidași Skechers sau teniși simpli, pe care să-i purtăm în ținutele de zi cu zi.

Tocurile au fost purtate prima dată de bărbați

Atunci când ne gândim la o pereche de pantofi cu toc, prima dată ne vin în minte doamnele sau domnișoarele. Ei bine, pantofii cu toc au fost purtați inițial de către bărbații persani din secolul al XVII-lea, care aveau nevoie să-și țină piciorul fix în scara de șa, atunci când călăreau.

Dincolo de rolul practic al pantofilor cu toc, aceștia au intrat în moda masculină, fiind purtați de regi, ca să arate mai înalți sau ca să-și evidențieze statutul social.

Bobul de orz a fost folosit ca unitate de măsură pentru pantofi

Te-ai gândit vreodată cum oamenii care au trăit acum câteva secole obișnuiau să-și măsoare picioarele? Înainte de apariția metodelor de măsurare moderne, aceștia au fost inventivi și au folosit soluții inovative.

Astfel, în Anglia secolului XIV se folosea bobul de orz pentru a afla măsura pantofilor. Regele a fost cel care, printr-un decret, afirma că 3 boabe de orz puse cap la cap reprezintă echivalentul unui inch.

Actorii greci purtau pantofi cu platformă

În Grecia Antică, se punea mare preț pe vestimentație. Nici încălțămintea nu era mai prejos, ba chiar juca un rol esențial în piesele de teatru. Astfel, actorii care interpretau roluri dramatice purtau pantofi înalți, cu platformă, pentru a-și demonstra superioritatea față de colegii actori din teatrele de comedie.

Nu au existat dintotdeauna pantofi pentru piciorul drept și stâng

Cunoști expresia “a avea două picioare stângi?” Această are o explicație foarte practică. O lungă perioadă de timp, ambii pantofi erau identici, deci nu exista pantoful stâng sau drept.

În 1818, În Philadelphia, a fost creată prima pereche de pantofi care avea modele concepute pentru ambele picioare și care asigurau mult mai mult confort pentru utilizatori.

Cei mai mari pantofi din lume se află în Filipine

În Marikina, Filipine, poți găsi un muzeu faimos, acela al pantofilor. În acest muzeu sunt expuși cei mai mari pantofi din lume, care măsoară peste 5 metri în lungime, 2 metri lățime și au o înălțime de 1.83 cm.

Acestea sunt cele mai amuzante detalii despre pantofi, pe care probabil nu le cunoșteai. Mai știi și alte curiozități despre cele mai iubite accesorii din lume?

Facebook Comments