58 de migranți ascunși în TIR-uri, depistați în ultimele 24 de ore, la frontiera cu Ungaria

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărșand, Nădlac și Nădlac II, judeţul Arad, au depistat 58 de cetăţeni din diferite state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru automarfare încărcate cu diverse bunuri.
În data de 01.06.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România. Aceștia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, aspiratoare, respectiv frigidere, pentru societăți comerciale din Germania și Italia.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentele pentru marfă, 36 de cetăţeni din Nepal, Egipt, Bangladesh, India și Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 și 43 de ani.
Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, unde polițiștii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunțit al unui ansamblu rutier, condus de un cetățean turc. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta pepene verde, pe ruta Turcia-Luxemburg.
Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, douăsprezece persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak și Turcia.
Acțiuni asemănătoare au avut loc și la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, unde, în urma unui control asupra unui automarfar condus de un cetățean bulgar ce transporta textile pentru o societate din Germania, polițiștii de frontieră au descoperit zece cetățeni din Pakistan, Afganistan și India ascunși printre mărfurile transportate.
În toate cazurile polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Facebook Comments