5 tipuri de pardoseli potrivite oricărui stil de design interior

by webeditor

Amenajarea cu stil a unei locuințe presupune îmbinarea tuturor elementelor de decor și de utilare, astfel încât rezultatul final să fie, cu adevărat, uimitor. Amenajarea pardoselilor este un pas în demersul de amenajare a locuinței, pas pe care trebuie să îl tratezi cu atenție, deoarece pardoselile vor fi, în mod cert, cea mai utilizată suprafață a casei tale. Iată care sunt tipurile de pardoseli care se potrivesc oricărui stil de design interior.

Parchetul laminat

Parchetul laminat este una dintre cele mai simple opțiuni de acoperire a pardoselilor, dar, și una dintre cele mai eficiente. Parchetul laminat se găsește într-o multitudine de nuanțe, iar acest lucru înseamnă că îl vei putea integra, cu ușurință, în amenajarea concepută de tine. Parchetul laminat este estetic și oferă suprafețe line, ușor de întreținut. Acum, poți găsi parchet laminat ieftin cu ajutorul căruia vei putea realiza pardoseala dorită, în oricare dintre camerele în care alegi acest lucru.

Parchetul laminat rezistă foarte bine în timp și este recomandat pentru orice cameră, cu excepția celor în care se înregistrează, de obicei, o umiditate peste medie, precum băile sau bucătăriile. Parchetul laminat are un finisaj deosebit, aspect care îți va permite să folosești pentru curățare atât metodele tradiționale, cât și pe cele moderne, cum ar fi roboții special creați pentru curățarea cu abur.

Parchetul stratificat

Ca și în cazul parchetului laminat, cel stratificat este o opțiune foarte bună pentru camerele care au nevoie de o imagine cât mai călduroasă. Și parchetul din lemn masiv este o variantă, care este, parcă, mai potrivit în camerele în care este abordat stilul clasic. Cu toate acestea, rezistența și robustețea sa îl recomandă la nivel de durabilitate, acesta având o durată de viață foarte mare.

Pardoseala epoxidică

Pardoselile epoxidice nu sunt nou apărute pe piață, însă, abia acum au început să fie exploatate la justa lor valoare. Pardoselile epoxidice pot acoperi atât suprafețe interioare, cât și exterioare, cu mențiunea că, la exterior, acestea își pot pierde din culoare din cauza razelor UV. Acest tip de suprafață oferă un finisaj elegant, colorat în funcție de tipul camerei în care se aplică. Diferența majoră față de alte tipuri de pardoseli este aceea că poți realiza modele unice, unele, chiar 3D. Dezavantajele pardoselilor epoxidice sunt prețul ridicat și necesitatea de a apela la specialiști pentru aplicarea lor, pentru că sunt, cel mai adesea, bicomponente și au nevoie de respectarea rațiilor de aplicare.

Piatra naturală

Marmura, granitul și travertinul sunt opțiuni bune pentru acoperirea suprafețelor interioare ale unei case. Piatra naturală se pretează ca acoperire, mai ales, în camerele unde este necesară curățarea facilă: băi, bucătării sau holuri. Marmura are modele dispuse pe lungime, asimetrice și cu forme diferite. De aceea, poate fi o soluție foarte bună pentru camerele mai mici, care au nevoie de culori deschise și de modele cât mai simpliste. Granitul este potrivit pentru băi și holuri mari, coloritul său fiind cel mai ușor de identificat. Pe de altă parte, travertinul, atât în forma sa nechituită, cu goluri, cât și în varianta chituită și lustruită, se potrivește de minune în băi și bucătării, mai ales, dacă îți dorești o imagine cât mai rustică a acestora.

Linoleum

Mai puțin folosit în prezent, linoleumul este o variantă de pardoseală care se pretează în spațiile cu trafic mare, în bucătări, băi sau holuri, fiind mai greu de introdus în structura unui dormitor, spre exemplu.

În funcție de stilul pe care ți-l dorești pentru casa ta, poți opta pentru oricare dintre aceste tipuri de pardoseli. Ele îți pot acoperi nevoile de confort și de estetică, dar și pe cele de rezistență și durabilitate, deopotrivă.

Facebook Comments