5 iunie – Ziua Învățătorului

by Dana B.

Marți, 5 iunie, în calendarul zilei este Ziua Învățătorului, așadar o zi cu semnificație specială deoarece s-a născut dascălul Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului românesc. Ce vor face elevii pe 5 iunie, de Ziua Învățtorului.

La data de 9 octombrie 2007, s-a adoptat proiectul de lege privind instituirea Zilei Învățătorului pe data de 5 iunie a fiecărui an. Această dată a fost stabilită prin legea nr. 289 din 29 octombrie 2007, manifestarea urmând a avea un caracter educațional, național, apolitic și cultural.

În fiecare an, Ziua Învățătorului este sărbătorită pe 5 iunie în toate unitățile de învățământ de stat, particulare și confesionale din sistemul românesc, iar Ministerul Educației și alte instituții abilitate ale statului acordă premii, distincții, medalii și titluri onorifice cadrelor didactice și elevilor, pentru merite deosebite. De asemenea, în toate unitățile de învățământ au loc manifestări menite să pună în valoare tradiția și împlinirile școlii românești.

Astfel că, pe 5 Iunie, Ziua Învățătorului 2018, potrivit Ministreului Educației, copiii și cadrele didactice vor merge la școală însă vor presa activități specifice acestei sărbători. Altfel spus, elevii vor avea liber de la ore, nu și de la venitul la școală. Chiar dacă nu vor avea liber pe 5 iunie, elevii nu vor mai avea mult de şcoală din acest an.

 

Sursa: a1.ro

 

Facebook Comments