46 de oameni au fost găsiți morți într-un camion, în Texas

by Andreea Radu

46 de oameni au fost găsiți morți într-un camion, în Texas. Din primele informații ar fi vorba despre imigranți care au intrat ilegal în Statele Unite, din Mexic. Cadavrele au fost găsite atât înăuntrul, cât și în jurul unui camion abandonat la periferia orașului San Antonio. Alți 16 oameni au fost găsiți în viață, printre aceștia fiind patru copii, care sufereau de insolație și epuizare, scrie digi24.ro.
Trei suspecți au fost reținuți în legătură cu aceste decese. Încă nu este clar cum au murit oamenii, dar San Antonio, la fel ca o mare parte din Texas, s-a confruntat cu un val de căldură intens în ultima perioadă. Cea mai apropiată trecere a frontierei se află la circa 230 de kilometri distanță.
O scenă îngrozitoare
„Au avut familii… și probabil că încercau să găsească o viață mai bună”, a spus primarul din San Antonio, Ron Nirenberg. „Nu este nimic altceva decât o tragedie îngrozitoare”.
Camionul a fost găsit după ce echipele de intervenție au fost chemate printr-un apel care semnala găsirea unui cadavru, a declarat șeful pompierilor din San Antonio, Charles Hood.
„Nu ar trebui să deschidem un camion și să vedem acolo cadavre stivă. Niciunul dintre noi nu vine la lucru imaginându-și asta”, a spus el.
El a adăugat că vehiculul, care a fost abandonat de șofer, nu avea aer condiționat, iar în interior nu era nicio sticlă cu apă.
Edward Reyna, agent de securitate la un depozit de cherestea aflat la doar câțiva metri distanță, a spus că sunt numeroase tragediile cărora le-au căzut victime migranți. El a spus că a văzut deseori oameni care sar din tren în zona în care a fost găsit camionul.
„M-am gândit că mai devreme sau mai târziu cineva va fi rănit”, a spus el. „Cartelurilor care îi aduc nu le pasă de ei”.
În 2017, zece imigranți au fost găsiți morți într-o remorcă, în partea sudică a orașului San Antonio.
Secretarul american al Securității Interne, Alejandro Mayorkas, al cărui departament a preluat ancheta, a declarat că traficanții de persoane sunt indivizi insensibili, care nu au nicio grijă față de oamenii vulnerabili pe care îi exploatează și pe care îi pun în pericol pentru a obține profit.
Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, l-a acuzat pe președintele american Joe Biden pentru aceste decese, despre care a spus că sunt „rezultatul politicilor sale de deschidere a frontierei”.
Beto O’Rourke, candidatul democrat care candidează împotriva lui Abbott, a declarat că rapoartele sunt devastatoare și a cerut acțiuni urgente pentru destructurarea rețelelor de trafic de persoane și schimbarea legislației privind migrația.
Fugind de sărăcia și violența din America Centrală, mulți dintre migranții fără acte ajung să plătească sume uriașe către traficanții de persoane pentru a fi ajutați să treacă granița cu SUA. În ultimii ani, au existat numeroase situații în care migranții au murit în timpul călătoriei lor, dar niciun eveniment nu a avut o amploare atât de mare ca cel de luni.

Facebook Comments