45 de milioane de oameni din Africa de Sud se confruntă cu lipsa hranei

by Andreea Radu
Un număr record de 45 de milioane de oameni din Africa de Sud se vor confrunta cu lipsa severă de hrană în următoarele 6 luni, iar aproximativ un sfert dintre aceștia suferă din cauza secetei și a consecințelor sale, potrivit avertismentelor venite din partea a trei agenții ONU, joi, scrie hotnews.ro.
Cei 16 membri ai comunității de dezvoltare sud-africană (SADC) se luptă cu seceta severă, în timp ce schimbările climatice provoacă haos în țările sărace care fac eforturi pentru a gestiona dezastrele naturale, precum ciclonul Idai, care a devastat Mozambic-ul anul acesta.
„Am avut cea mai mai grea secetă din ultimii 35 de ani în zonele centrale și de vest, în perioada creșterii recoltei”, a declarat Margaret Malu, director regional pentru Africa de Sud, în cadrul World Food Programme (WFP).
„Trebuie să răspundem nevoilor de hrană și nutriție pentru milioane de oameni, însă trebuie și să investim în consolidarea rezistenței celor care sunt amenințați de secete mai frecvente și mai severe, de inundații și furtuni”, a adăugat Malu.
Organizația pentru Alimente și Agricultură (WEP) și Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) au făcut apel, împreună, pentru finațări urgente, cu scopul de a diminua efectele schimbării climatice în Africa.
În Africa de Sud, temperaturile cresc de două ori mai repede decât media globală, potrivit International Panel on Climate Change (IPCC), iar regiunea include 6 din cele 9 țări africane despre care se preconizează că vor fi cel mai grav afectate de condițiile de vreme, în următorii ani – DR Congo, Malawi, Mozambic, Tanzania, Zambia, Zimbabwe.
Facebook Comments