45 de cetăţeni străini, depistați ascunși în mijloace de transport de către polițiștii de frontieră arădeni

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Vărșand au depistat 45 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei mijloace de transport. Unul dintre mijloacele de transport a fost indisponibilizat la sediul instituţiei deoarece avea un compartiment special amenajat pentru ascunderea persoanelor, în spatele unui perete fals.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean român și un turc aflați la volanul unui automarfar înmatriculat în România şi al unei autoutilitare înmatriculate în Turcia. Șoferul autoutilitarei transporta piese auto pentru societăți comerciale din Germania, iar șoferul automarfarului se deplasa pe ruta România – Ungaria, fără încărcătură.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 40 de cetăţeni străini. Automarfarul a fost indisponibilizat la sediul STPF Arad deoarece avea amenajat un compartiment special pentru ascunderea persoanelor, în spatele unui perete fals.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt 34 de cetăţeni din Bangladesh și 6 cetățeni din Pakistan, intrați legal în România.
De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetățean bulgar, ce transporta piese auto pe ruta Bulgaria-Germania. În urma controlului au fost descoperite, ascunse în compartimentul pentru marfă al automarfarului, cinci persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Etiopia și Pakistan, intrați legal în țara noastră.
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși. urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments