4 cele mai bune materiale utilizate în construcţia unei case

by Florian Popa

Construirea unei case implică adesea diferite tipuri de materiale, fiecare cu proprietăți distincte, în funcție de tipul utilizării. Totuși, unele materiale ies în evidență tocmai datorită caracteristicilor cu adevărat bune pe care le au și datorită versatilității lor în realizarea a mai multe tipuri de elemente. Iată care sunt cele mai bune materiale în care merită să investești dacă vrei să beneficiezi de o locuință confortabilă, dar și rezistentă în același timp.

Oțelul pentru construcții

Oțelul are o largă aplicabilitate în construcții, însă cel mai important rol al său este acela de a asigura siguranța clădirii. Practic, oțelul este introdus în beton ca armătură, preluând eforturile de la acesta, lucrând ca un monolit. În cazul în care există o rupere în masa betonului, oțelul are rolul de a prelua încărcările, astfel încât efortul să nu conducă către colapsul întregii clădiri. Dacă ai și tu un proiect în care urmează să folosești oțel, ar trebui să știi că cele mai bune tipuri de otel utilizate pentru armarea betoanelor le gasesti online pe site-ul Mathaus, pentru a te bucura pe deplin de caracteristicile acestui material.

Oțelul are aceeași rezistență, indiferent de tipul solicitării, iar acest lucru contează foarte mult în domeniul materialelor de construcții, deoarece nu există un alt material de construcții care să ofere aceleași avantaje precum oferă oțelul.

Mortarele și cimenturile aditivate

Spre deosebire de acum câțiva ani, chiar și piața cimenturilor s-a modificat foarte mult. Tehnologiile noi și inovative și-au adus tributul chiar și pe piața materialelor de construcții, dovada fiind tocmai multitudinea de materiale care s-au bucurat de aditivare, adică de un plus în ceea ce privește anumite caracteristici.

Spre exemplu, unele tipuri de montare sunt aditivare astfel încât timpul de intrare în priză să fie modificat, lucru care poate ajuta foarte mult în ceea ce privește punerea în operă a materialelor. Alte materiale sunt aditivate astfel încât să se usuce mai repede, mai uniform și fără fisuri, drept pentru care ele aduc beneficii reale atunci când timpul de execuție impune un ritm mai rapid.

Este foarte important însă să achiziționezi aceste materiale doar la specificațiile și recomandările specialiștilor, deoarece acești aditivi trebuie înțeleși foarte bine, cu tot cu implicațiile pe care le au în procesul ulterior de construire.

Tencuielile decorative

Dincolo de vopseaua lavabilă uzuală pe care o cunoșteam până acum câțiva ani, sau celebrul vinarom, au apărut materiale noi și ijnovative chiar și în direcția amenajării exterioare a casei. Culoarea acesteia, dar și modul ei de comportare devin aspecte foarte importante atunci când te gândești la durata de viață a unei construcții. Tencuielile decorative moderne nu oferă doar un aspect estetic deosebit ci și o durabilitate mare construcției, plus că de cele mai multe ori aceste materiale sunt îmbogățite cu sisteme sau aditivi care pot ține apa la distanță față de clădire sau care pot proteja împotriva soarelui puternic sau al mucegaiului.

Șapele autonivelante

Șapa autonivelantă este un produs excelent deoarece are capacitatea de a se așeza singură pe poziție, fără a fi nevoie de o nivelare ulterioară. Acest lucru scutește foarte mult din timpul de execuție, permițându-ți să te ocupi de alte aspecte cu adevărat importante pentru tine și pentru casa ta.

Șapele autonivelante oferă și o economie substanțială, deoarece aplicate într-un strat suficient, ele pot nivela pardoseala casei tale, optimizând astfel suportul în vederea aplicării ulterioare de parchet, pardoseli epoxidice, gresie sau placaje ceramice.

Acestea sunt doar câteva dintre materialele de top pe care le poți folosi pentru casa ta, unele care chiar aduc beneficii reale, chiar dacă uneori acest lucru vine și un cost destul de mare. În definitiv calitatea lucrării primează, dar și confortul tău, așa că investiția în materiale de calitate merită pe deplin.

 

Facebook Comments