38 de refugiați, descoperiți ascunși în două autoutilitare și un automarfar, la Turnu și Nădlac

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul punctelor de trecere a frontierei Turnu și Nădlac II, au depistat 38 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două autoutilitare și un automarfar.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc și un român, aflați la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Germania, respectiv unei autoutilitare înmatriculate în România.. Unul din șoferi transporta profile de aluminiu pentru o societate comercială din Belgia, iar celălalt tâmplărie PVC pe ruta România – Ungaria.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, respectiv într-un locaș special amenajat, în partea din față a compartimentului marfă (perete dublu), 17 cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Somalia, Maroc, Turcia și Siria, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră.
De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, polițiștii au efectuat controlul asupra unei autoutilitare înmatriculate în Polonia, condusă de un cetățean din Republica Moldova. În urma controlului, au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 21 de persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Pakistan, India și Bangladesh, intrați legal în România în baza documentelor personale.
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments