Cetățeni din Etiopia, India, Maroc şi Pakistan depistați ascunşi în trei TIR-uri, la Nădlac II

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat unsprezece cetăţeni din Etiopia, India, Maroc şi Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu frigidere și grupaje auto.
În data de 15.02.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, aflați la volanul a două ansambluri rutiere înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere și grupaje auto, pentru societăți din Cehia și Germania.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, zece cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din India, Pakistan și Etiopia cu vârste cuprinse între 23 și 43 de ani.
Alt caz a fost înregistrat tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunțit al unui automarfar, condus de un cetățean turc. Șoferul se deplasa pe ruta Turcia – Germania.
Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă în spațiul de odihnă al șoferului , o persoană de sex masculin. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cel în cauză este un cetățean din Maroc, în vârstă de 37 de ani, care a intrat legal în țara noastră.
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments