37 de cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera prin Nădlac și Vărșand

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand au depistat 37 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport, respectiv pe jos.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni turci, aflați la volanul unui ansamblu rutier și unei autoutilitare, ambele înmatriculate în Turcia. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, metal, role de hârtie și piese auto pentru societăți comerciale din Germania și Anglia.
În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele destinate mărfurilor, printre bunurile transportate, 33 de cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak, Iran, Pakistan și India, unii dintre aceștia fiind intrați legal în țara noastră, toți intenționând să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.
Tot ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărșand au observat, în cadrul desfășurării activităților specifice de supraveghere a frontierei de stat, la 100 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos în direcția statului vecin.
S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele și interceptarea acestora. Întrucât nu își justificau prezența în zonă, persoanele depistate au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea unor verificări. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Pakistan, cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, intrați legal în România.
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments