34 de cetăţeni străini, depistați ascunși în mijloace de transport la Nădlac II

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 34 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc și un român la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, respectiv unei autoutilitare înmatriculată în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, diverse bunuri și paleți pentru societăți comerciale din Franța și Germania.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele destinate mărfurilor, printre bunurile transportate, 34 de cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Sri Lanka, Pakistan și Nepal, cu vârste cuprinse între 20 și 44 de ani. De asemenea, s-a stabilit faptul că toți cetățenii străini depistați ascunși au intrat legal în România în baza documentelor personale.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments