34 de cetăţeni străini, depistați ascunși de polițiștii de frontieră arădeni

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărșand și Nădlac II au depistat 34 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu covoare, role de tuburi de cauciuc și frigidere.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean român și un cetățean bulgar, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România, respectiv Bulgaria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, covoare și frigidere, pentru societăți din vestul Europei.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 27 de cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state din Africa și Asia (Maroc, Egipt, Bangladesh, Pakistan, Siria, India, Afganistan și Sudan) cu vârste cuprinse între 20 și 44 de ani.
De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean bulgar, care transporta role de tuburi de cauciuc pentru o societate comercială din Olanda. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, ascunși în compartimentul destinat mărfurilor, șapte cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, majoritatea solicitanți de azil în țara noastră.
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments