33 de migranți ascunși în două autoutilitare, depistați la P.T.F. Nădlac și Nădlac II

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II, judeţul Arad, au depistat 33 de cetăţeni din Bangladesh, India și Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două autoutilitare încărcate cu paleți și materiale de construcții. În sprijinul activităţii de control, alături de poliţiştii de frontieră au participat şi câinii de serviciu prezenţi în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria.
În data de 18.01.2023, în jurul orei 23:10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean român, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în România. Șoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleți pentru o societate comercială din Austria.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, câinele de serviciu a semnalat prezența unor persoane. Astfel, după deschiderea compartimentului destinat mărfii, în interior au fost descoperiți, printre marfa transportată, 20 de cetăţeni din Bangladesh, India și Pakistan, ce intenționau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceștia sunt intrați legal în țara noastră.
De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit pentru o autoutilitară condusă de un cetățean român. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, câinele de serviciu a semnalat persoane, iar astfel au fost descoperiți, în compartimentul pentru marfă, 13 cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt cetățeni Bangladesh, cu vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani şi figurau ca fiind intraţi legal în România.
În ambele cazuri, şoferii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Facebook Comments