TREI SFATURI PRACTICE PENTRU UN TEN SANATOS PE TIMPUL IERNII

by Sida Voicu

Deşi am intrat în iarnă acum câteva luni, abia în ultimile zile gerul şi-a spus cu adevărat cuvântul, gerul şi vântul, marii duşmani ai tenului în perioada rece.

Nu cred că produsele cosmetice folosite pe timp de iarnă diferă foarte mult de cele pe care le preferaţi în restul anului, dar trebuie utilizate cu regularitate, o zi în care nu aţi aplicat toţi paşii lasă semne, cel puţin aşa se întâmplă în cazul meu.

Aşadar pentru a preveni intrarea în primăvară cu un ten obosit şi vizibil marcat vă recomand să ţineţi cont de următoarele sfaturi:

1. Hidratarea este de bază

Hidratarea este esenţială, utilizarea diverselor surse de încălzire afectează echilibrul apei, atât la nivelul pielii, cât şi al mucoaselor. Beţi lichide din belşug, apă, ceaiuri, sucuri naturale şi nu uitaţi să puneţi vase cu apă pe calorifere.

2. Nu săriţi nicio zi peste rutina cosmetică

Demachierea, tonifierea şi hrănirea pielii constituie împreună o rutină pe care este esenţial să o urmaţi zilnic, dimineaţa şi seara, indiferent dacă folosiţi produse de machiaj în timpul zilei sau nu. Dacă problema hidratării am rezolvat-o cu un ceainic plin în fiecare zi, recomandarea aceasta mie personal mi-a dat ceva bătăi de cap, până când am decis că merit 5 minute pe zi. Cu ochii pe ceas vă garantez că toţi cei trei paşi nu vă iau mai mult de atât.

Un demachiant delicat sau un amestec de uleiuri potrivite tenului pot îndepărta cu uşurintă impurităţile, o apă de flori va tonfica şi va îndepărta ultimele reziduri, iar un amestec de unturi şi uleiuri se va ocupa de a treia etapă. Evitaţi să folosiţi săpun pe faţă şi nu ieşiţi din casă înainte de a aplica o cremă.

3. Mâncaţi bine

Asta nu înseamnă că trebuie să mâncaţi mult, ci că trebuie să aveţi grijă să includeţi în alimentaţie, pe cât este posibil, legume şi fructe proaspete, nuci şi seminţe, supe din legume, peşte şi cât mai puţină carne. Am observat că tenul meu reflectă alimentaţia pe care o am, perioada sărbătorilor, în care am mâncat ceva mai multe dulciuri şi carne, şi-a arătat efectele: ten uşor încărcat şi mici  monstruleţi sub formă de coşuri.

Sunt trei sfaturi simple, eficiente şi care pot fi urmate uşor doar cu puţină voinţă şi organizare.

Voi ce trucuri pentru un ten frumos şi sănătos aveţi pentru timpul ăsta geros?

Sursa: http://www.sfaturilebunicii.ro/2012/02/02/3-sfaturi-practice-pentru-un-ten-sanatos-pe-timpul-iernii/

Facebook Comments