3 lucruri pe care să nu le faci niciodată în călătorii

by webeditor

calatoreste inteligent

În mod normal ar trebui să venim cu sfaturi despre ce să faceți în călătorii, pe unde să mergeți, ce să vizitați sau ce să mâncați în diverse destinații. Însă de data aceasta venim cu informații despre activități pe care să nu le faceți în vacanțe.

Se spune că cele mai importante și de preț bogății sunt amintirile. În urma călătoriilor, obținem numeroase amintiri și este important să le avem frumoase. În timpul călătoriilor avem șansa de a cunoaște oameni noi, de a vizita locuri minunate și de a experimenta diferite rețe culinare.

Însă aceste aventuri vin și cu unele riscuri pe care ar fi bine să le minimizăm, iar pentru asta avem pentru voi câteva sfaturi utile.

Nu vă limitați căutările de pachete turistice și oferte doar la site-urile renumite. Multe site-uri nu prezintă companii aeriene low-cost sau operatori sezonieri. Deși niciun site web de căutare de zboruri nu este cel mai bun 100%, evitați să rămâneți doar la Kayak sau Expedia. Extindeți-vă căutările și pe alte site-uri mai puțin renumite, dar sigure! La fel ca atunci când căutați cel mai bun site-uri de oferte și promoții cum ar fi promopariuri.ro.

Nu mânca în apropierea unor obiective turistice renumite și importante. Și nu vorbim de calitatea preparatelor, ci de faptul că orice preparat din apropierea atracțiilor turistice va fi la un preț mult mai mare față de alte zone, mai puțin turistice. Când restaurantele știu că oamenii nu se întorc, nu trebuie să-și facă griji cu privire la calitatea constantă.

Și ce știu turiștii despre mâncarea locală de calitate? Tocmai au ajuns la destinație! Totul este uimitor pentru ei și mulți sunt fericiți să se întoarcă acasă vorbind despre felul în care au mâncat pizza „uimitoare” în fața Colosseumului. Restaurantele din zonele turistice nu au un stimulent pentru a fi de top.

În schimb, restaurantele aflate în zone non-turistice, în care iau masa cei mai mulți dintre localnici, sunt mai atente la calitatea serviciilor și a preparatelor.

Deci, în loc să mâncați într-un loc turistic la prețuri mai mari, recomandarea ar fi să mergeți 2-3 străduțe mai încolo și să căutați un restaurant plin de localnici. Probabil experiența culinară va fi cu siguranță alta la un preț mai bun.

Nu schimbați niciodată bani la casele de schimb valutar din aeroporturi, gări și în zonele turistice. Totodată, nu scoateți bani de la ATM-uri non-bancare pentru că obțineți cele mai slabe cursuri de schimb. Pentru a obține un curs valutar corect, utilizați un bancomat bancar, card de credit sau o casă de schimba valutar din zone non-turistice, folosite și de localnici.

Nu schimbați niciodată numerar decât dacă trebuie neapărat (și există momente când trebuie). Dacă aveți nevoie să faceți schimb de bani, încercați să faceți acest lucru la o bancă din centrul orașului, unde veți obține rate mai bune și comisioane mai puține.

 

Facebook Comments