3 BOLI VINDECATE CU MENTA

by Paula Craciun

Menta face parte din cele mai cunoscute plante medicinale şi asta datorită aromei deosebite, dar şi a beneficiilor pe care le aduce pentru sănătate. Iată câteva dintre afectiunile care pot fi tratate cu succes cu mentă.

  1. Acnee. Menta echilibrează nivelul ph-ului pielii, fapt ce inhibă producerea excesivă de uleiuri la nivelul pielii. Datorită proprietăţilor astringente, antiseptice şi antiinflamatorii, menta diminuează aspectul de acnee, puncte negre, roşeaţă şi iritaţii. Amestecă 2 picături de ulei de mentă în produsul pentru spălarea feţei şi foloseşte-l dimineaţa şi seara. Poţi adăuga o picătură de ulei şi în cremă.
  2. Dureri de cap. Acţionează ca un vasodilatator şi ajută în dilatarea vaselor de sânge îngustate (una dintre cele mai frecvente cauze care provoacă durerile de cap). Dacă suferi de dureri de cap, unge-te în zona frunţii şi a tâmplelor cu o picătură de ulei de mentă. Dacă ai pielea sensibilă, pentru a evita iritaţiile, diluează 3-4 picături de ulei de mentă în ulei de măsline.
  3. Sinuzită şi răceli.  Datorită proprietăţilor decongestionante, expectorante şi astringente, ceaiul de mentă ameliorează gâtul iritat, tusea şi eliberează căile respiratorii. Pentru tratarea congestiei nazale, sinuzitei, răcelii sau astmului, consumă sau inhalează vaporii produşi de ceaiul de mentă. Masează-ţi pieptul cu ulei de mentă şi consumă ceai, pentru a scăpa de tuse.

Sursa: click.ro

Facebook Comments