28 de refugiați, depistaţi într-o autoutilitară. Intenţionau să treacă fraudulos frontiera în Ungaria

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-o autoutilitară ce transporta paleți, douăzeci și opt de cetăţeni din Bangladesh și Egipt care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
În data de 20.03.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean ucrainean în vârstă de 42 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară înmatriculată în Cehia şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleți pe ruta România-Austria.
În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, douăzeci și opt de cetățeni străini.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Bangladesh și Egipt, cu vârste cuprinse între 19 și 40 de ani, intrați legal în România în baza documentelor personale.
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments