24 de cetăţeni străini, depistați ascunși în două TIR-uri la Nădlac II

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 24 de cetăţeni din Etiopia, India, Pakistan și Turcia care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două TIR-uri.
În acest weekend, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean bielorus și un bulgar, conducând ansambluri rutiere înmatriculate în Polonia și Bulgaria. Unul dintre șoferi transporta produse sanitare pe ruta Bulgaria – Marea Britanie, iar celălalt se deplasa fără încărcătură.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, respectiv într-un loc special amenajat în partea din față a semiremorcii (perete dublu), 24 de cetăţeni străini, numai în unul dintre autovehicule fiind descoperite optsprezece persoane.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Etiopia, India, Pakistan și Turcia ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera pentru a ajunge în state din vestul Europei.
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments