22 de cetăţeni străini, depistați ascunși în două TIR-uri la Nădlac II

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 22 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două TIR-uri.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc și un român, conducând două ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, frigidere și produse chimice pentru societăți comerciale din Franța și Suedia.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, 22 de cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka, Afganistan și Maroc, cu vârste cuprinse între 22 și 49 de ani, intrați legal în țara noastră.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments