21 de copii sunt înscriși la activitățile remediale, organizate în regim after-school, la Școala Gimnazială „Lazăr Tâmpa” Almaș

by Andreea Radu

Într-o societate de multe ori dominată de egocentrism, unde fiecare urmărește propriul interes, ignorând nevoile celorlalți, noi, cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Lazăr Tâmpa” Almaș, am demonstrat de multe ori că „Nouă ne pasă”, inițiind programe și proiecte ce au avut ca scop crearea unui context de învățare și de formare optim pentru fiecare dintre elevii noștri, ținând cont de particularitățile fiecăruia. Deși provin din medii diferite, fiecare dintre ei este unic, este important și merită o șansă la educație de calitate, merită o șansă la un viitor bun.
Profitând de oportunitatea oferită de programul fundației „Nouă ne pasă”, școala noastră, printr-o echipă inimoasă și bine pregătită de profesori, dăruiește speranță și o șansă în plus celor 21 de copii înscriși la activitățile remediale, organizate în regim after-school. Elevii participă la activitți începând cu clasa a III-a și continuă până la finalizarea gimnaziului. Aceste activități au scopul ca beneficiarii să progreseze, să dobândească încredere în forțele proprii, să își dezvolte armonios competențe, priceperi și deprinderi care îi vor determina să finalizeze studiile, să devină oameni de nădejde, competenți în domeniul lor de activitate și cărora să le pese de semenii lor.
Prin modul de organizare, în grupe reduse numeric, prin metode adaptate nivelului de înțelegere al fiecărui copil, prin personalizarea conținuturilor și prin centrarea pe nevoile și interesele fiecăruia și, nu în ultimul rând, prin crearea unui climat psiho-emoțional sigur, dar și prin masa caldă oferită, elevii noștri beneficiază de toate condițiile pentru ca să își valorifice la maximum potențialul.
Susținând, moral și material, acești copii aflați în situație de risc, îi ajutăm să depășească limite impuse sau autoimpuse, acțiune benefică pentru familie, școală și comunitatea din care fac parte.

Facebook Comments