20 de cetățeni străini care intenţionau să treacă ilegal frontiera, găsiţi ascunşi într-o autoutilitară, la Nădlac

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-o autoutilitară, douăzeci de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Șoferul român este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.
În data de 03.02.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 21 de ani. Bărbatul conducea o autoutilitară înmatriculată în Cehia și se deplasa, fără încărcătură, pe ruta România – Austria.
În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, douăzeci de cetățeni străini.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din diverse state (Bangladesh, India, Ghana, Gambia, Sri Lanka și Pakistan), cu vârste cuprinse între 21 și 43 de ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei. De asemenea, s-a stabilit faptul că toate persoanele sunt intrate legal în țara noastră, în baza documentelor personale, iar zece dintre aceștia sunt solicitanți de azil.
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferul român și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments