20 de cetăţeni din Afganistan şi India, opriţi de poliţiştii de frontieră din drumul ilegal spre vestul Europei

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au descoperit, ascunşi într-o autoutilitară precum şi la frontiera verde, 20 de cetăţeni din Afganistan şi India, care încercau să iasă ilegal din ţară.

În data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 12:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta, judeţul Bihor, u oprit pentru control, pe raza localităţii Avram Iancu, o autoutilitară condusă de un cetăţean român, în vârstă de 35 de ani.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în compartimentul marfă, optsprezece persoane de sex masculin în cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei optsprezece bărbaţi sunt din Afganistan, au vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani şi intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat faţă de cetăţenii străini depistaţi ascunşi, respectiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şofer, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Tot ieri, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

În urma acţiunii au fost descoperiţi, la aproximativ 300 de metri de linia frontieră, doi cetăţeni din India care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Cei doi cetăţeni străini au fost preluaţi şi transportaţi la sediul Sectorului P.F. Vărşand, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi bărbaţi sunt cetăţeni din India, ambii în vârstă de 43 de ani şi au intrat legal în ţară, în baza paşapoartelor simple eliberate de către autorităţile din India şi a unor permise de şedere în Bulgaria. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments