2.000 de euro, prețul plătit de un român pentru un permis de conducere fals

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism folosind un permis de conducere fals.
În data de 08.03.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetăţean român, în vârstă de 41 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania. La controlul specific, șoferul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Croația.
Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.
Persoana a declarat că a obținut permisul de conducere în schimbul sumei de 2.000 de euro, de la o persoana necunoscută.
Lucrătorii noştri au efectuat cercetări în urma cărora au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere şi au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments