19 cetăţeni străini depistați de polițiștii de frontieră arădeni

by Adrian Pavel

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărşand şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – judeţul Arad, au depistat nouăsprezece cetăţeni din Afganistan, Irak, Libia, Siria şi Egipt, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi în automarfare.

* În data de 03.03.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Republica Moldova. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, jucării din plastic, pe ruta România-Slovenia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, doi cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, în vârstă de 16, respectiv 18 ani, solicitanţi de azil în România.

* De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a trei ansambluri rutiere conduse de doi cetăţeni bulgari şi un român, care transportau textile, containere şi pungi de plastic pentru diferite societăţi din Germania, Italia şi Danemarca. În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport au descoperit, în interiorul compartimentului de marfă, zece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani.

* Tot ieri, în jurul orei 15.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, şapte persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Irak, Siria, Egipt și Libia cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments