189 de cetățeni români au fost repatriați în ultimele două zile din Spania, Malta și Egipt

by Adrian Topor

Un număr de 189 de cetățeni români au fost repatriați în siguranță în ultimele două zile, a transmis MAE. Ministerul reia apelurile de a se evita călătoriile externe care nu sunt esențiale și recomandarea celor aflați temporar în străinătate de a reveni de urgență în țară.

Ministerul Afacerilor Externe informează că miercuri a fost facilitată repatrierea a 100 de cetățeni români (74 din Malta și 26 din Egipt) care au revenit în siguranță în țară

Joi dimineață, alți 89 de cetățeni români au revenit din Spania, în urma demersurilor MAE și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

MAE reînnoiește apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și recomandarea ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.

Totodată, MAE face apel la cetățenii români de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate.

Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments