18 cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Sectorului Poliției de Frontieră Turnu au depistat 18 cetăţeni din diverse state, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport, respectiv pe jos.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean bulgar și unul român, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria, respectiv România. Șoferii autovehiculelor transportau grupaje de mobilă şi peleți din lemn pentru societăți comerciale din Ungaria și Austria.
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 7 cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt 4 cetăţeni din Egipt și 3 cetățeni din Etiopia, intrați legal în România.
Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, colegii nostri au observat pe sensul de ieșire din România, între tonetele de control, o persoană de sex feminin care se deplasa pe jos, cu intenția de a se sustrage controlului de frontieră.
În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățean turc.
Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere, în apropierea liniei de frontieră, două grupuri, formate din zece persoane, care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor.
În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Bangladesh, Pakistan și Sri Lanka, intrați legal în România și intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments